Folie PE / PVC
Folie PE i PVC przeznaczone są do: 1) ręcznego pakowania produktów spożywczych (mięsa, wędlin, serów, owoców, warzyw, wyrobów garmażeryjnych itp.) 2) ręcznego pakowania produktów spożywczych na tackach (mięsa, drobiu, owoców, grzybów, warzyw, wyrobów garmażeryjnych itp.) 3) pakowania produktów spożywczych przy użyciu gorących stołów (pieczywo, wyroby cukiernicze itp.)
Folia PVC zapewnia zapakowanym produktom optymalną wymianę tlenu i pary wodnej. Produkty, które zostały owinięte folią PVC „oddychają”, utrzymując równowagę gazową bez tzw. „zapocenia” wewnętrznej strony folii. Właściwość ta zapewnia przedłużenie okresu przydatności produktów do spożycia i jednocześnie gwarantuje ich efektowny wygląd. Poza tym folia PVC charakteryzuje się doskonałą rozciągliwością i odpornością na rozrywanie, posiada doskonałą zdolność powrotu do poprzedniego kształtu.
Folie PE i PVC wykorzystywane są bardzo często do pakowania kapusty pekińskiej, brokuła itp.
Wymiary i specyfikacja: | ||||
Typ: | Grubość: | Szerokość: | Długość: | Kolor: |
PE | 300 mm | 200 m | naturalny | |
PE | 300 mm | 1000 m | zielony | |
PE | 300 mm | 1000 m | naturalny | |
PVC | MF 170 (8,5 μm ) | 250 | 1250 m | zielony |
PVC | MF 170 (8,5 μm) | 250 | 1250 m | żółty |
PVC | MF 180 (9,0 μm) | 400 | 1250 m | naturalny |
PVC | MF 180 (9,0 μm) | 450 | 1250 m | naturalny |